Aproape jumatate dintre romani se afla in imposibilitatea sa puna un ban deoparte. Mai mult decat atat, dorinta lor de a face economii este depasita net de cea de a-si cheltui banii, conform unui studiu al Aviva Asigurari de Viata. Potrivit studiului, 70% dintre romani nu economisesc si nici nu investesc banii pe care ii au.
Motivul invocat de 66% dintre acestia (ceea ce inseamna jumatate din populatie) este ca au prea putini bani pentru a-i tine la banci sau pentru a-i investi in produse financiare. Conform cercetarii, 28% dintre romani prefera mai degraba sa cheltuiasca decat sa economiseasca sau sa investeasca, iar 17% dintre cei care totusi reusesc sa puna un ban deoparte strang mai mult decat echivalentul unui salariu mediu pe economie (300 de euro).
“Intr-o societate axata pe consum, asa cum este cea din Romania, promovarea unor produse de economisire pe termen lung, pensii sau asigurari de viata, este o adevarata provocare, cu atat mai mult cu cat potentialul de crestere al pietei este semnificativ.
Se investeste foarte mult in publicitate si uneori se omite esentialul. Pentru ca aceasta piata sa atinga nivelul de dezvoltare al tarilor din Europa Centrala si de Est, avem nevoie de o educatie financiara adecvata”, a declarat Shah Rouf, director general al Aviva Group Romania.
Gandul Aproape jumatate dintre romani se afla in imposibilitatea sa puna un ban deoparte. Mai mult decat atat, dorinta lor de a face economii este depasita net de cea de a-si cheltui banii, conform unui studiu al Aviva Asigurari de Viata. Potrivit studiului, 70% dintre romani nu economisesc si nici nu investesc banii pe care ii au.
Motivul invocat de 66% dintre acestia (ceea ce inseamna jumatate din populatie) este ca au prea putini bani pentru a-i tine la banci sau pentru a-i investi in produse financiare. Conform cercetarii, 28% di