Patrupedele vor fi paraşutate în zonele de război pentru a descoperi ascunzătorile insurgenţilor Câini din rasa ciobănesc german sunt antrenaţi să sară cu paraşuta de la 8.000 de
Patrupedele vor fi paraşutate în zonele de război pentru a descoperi ascunzătorile insurgenţilor
Câini din rasa ciobănesc german sunt antrenaţi să sară cu paraşuta de la 8.000 de metri înălţime. Ei vor fi trimişi în "misiuni" în Irak şi Afganistan.
Odată ajunse în zonele ostile, patrupedele - înzestrate cu mici camere de luat vederi - vor fi trimise să caute ascunzătorile insurgenţilor, potrivit "The Sun".
Astfel, trupele speciale vor putea obţine imagini cu ajutorul cărora vor fi localizaţi liderii inamici şi preveni ambuscadele. Noua strategie are ca scop diminuarea numărului de victime în rândul forţelor speciale.
Trei militari SAS au fost ucişi şi cel puţin alţi opt au fost răniţi în timpul raidurilor din Irak pe parcursul a doi ani.
Antrenamente militare
"Animalele vor fi expuse unor pericole extrem de mari în timpul operaţiunilor. Nimeni nu vrea să fie ucis, dar între viaţa lor şi cea a unui om este limpede ce alegem", a declarat o sursă SAS.
Câinii au fost pentru prima oară antrenaţi să sară cu paraşuta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu scopul de a fi folosiţi în misiuni de salvare. Dar nu s-a ajuns să fie paraşutaţi de la mare înălţime. Utilizarea animalelor în misiuni de spionaj prezintă mari avantaje, deoarece trezesc mai puţine suspiciuni inamicului decât oamenii, se pot apropia mai mult de ţinte şi pot adulmeca eventualele bombe-capcană.
Câinii războiului au existat
Din cele mai vechi timpuri, câinii au fost folosiţi de către conducătorii de oşti. Fresce egiptene care datează din anii 4.000 î.Hr. înfăţişează dulăi înfricoşători ce erau asmuţiţi asupra duşmanilor. Liderii armatelor romane "îmbrăcau"