Teama de cancerul de piele îi determină pe oameni să evite expunerea la soare, necesară pentru formarea în organism a vitaminei D. Acest lucru a dus la creşterea riscului de apariţie a
Teama de cancerul de piele îi determină pe oameni să evite expunerea la soare, necesară pentru formarea în organism a vitaminei D. Acest lucru a dus la creşterea riscului de apariţie a osteoporozei, informează un studiu britanic preluat de BBCNews.
În ultimii ani, procentul persoanelor care suferă de cancer de piele a crescut, iar specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să reducă durata expunerii la soare în absenţa unei protecţii oferite de creme sau îmbrăcăminte. Studiile efectuate anterior au demonstrat că persoanele cu deficit de vitamina D prezintă riscuri crescute de osteoporoză.
15 minute de expunere la soare
Specialiştii de la Societatea Naţională de Osteoporoză (NOS) au declarat că o expunere zilnică la soare de 15-20 de minute este benefică pentru organism, pentru că îl ajută să producă vitamina D, importantă pentru sănătatea oaselor.
"Toţi avem nevoie de puţin soare, dar este important să ne amintim că timpul de expunere solară, necesar pentru obţinerea vitaminei D, este mai mic decât acela care produce înroşiri sau arsuri solare", a spus Caroline Cerny, coordonatorul studiului.