Invazia ţânţarilor în Bucureşti este numai un subiect de presă, fără suport real, ne asigură Andrei Leca, directorul firmei 3D România (3DR), însărcinată cu desţânţărizarea în Capitală.
Conform sursei citate, populaţia de ţânţari din oraş nu depăşeşte normele internaţionale în materie, în ciuda temperaturilor sufocante cu care ne confruntăm. Că e aşa şi nu altfel o dovedesc cele 12 capcane cu ultraviolete pe care 3DR le-a pus de doi ani prin oraş, şi cu ajutorul cărora monitorizează viaţa şi activitatea nesuferitului înţepător. „Un om de la noi verifică zilnic acele cutii în care se adună ţânţarii. Dacă numărul cadavrelor de ţânţari depăş eşte 50, atunci avem o infestare şi acţionăm ca atare. Însă, de anul trecut încoace, nu am depăşit 20 de cadavre, ceea ce e o medie normală întâlnită oriunde în lume“, explică Andrei Leca mecanismul gestionării ţânţăriadei.
„Ţânţarul nu ştie carte“
Firma 3DR e plătită de municipalitate, de mai bine de opt ani, ca să ţină sub control ţân- ţarii şi şobolanii din oraş, prin împrăştierea regulată a substanţelor de combatere a acestor vietăţi. Directorul Leca susţine că în prezent firma face treceri zilnice cu instalaţia de ceaţă, care se pulverizează cu precădere în zonele aglomerate şi în preajma lacurilor şi a parcurilor. „Când plouă, se strică efectul substanţelor, dar revenim şi dăm din nou. Insistăm mai ales în zonele limitrofe ale Capitalei, la graniţa cu Ilfovul, unde credem noi că nu se dă cu nimic, că de acolo vin ţânţarii care, de, nu ştiu carte, ca să citească plăcuţa de intrare în Bucureşti“, face o glumă Leca.
Dacă nu sunteţi convinşi că acele 20 de cadavre de ţânţari nu înseamnă o invazie, şi vreţi să scăpaţi neciupiţi, puteţi suna la 3DR, la numă rul 021/340.33.01. Andrei Leca spune că reclamaţiile de până acum s-au cantonat în zona puricilor, proveniţi de la pisicile aci