Tinerii din Europa Centrală şi de Est (ECE) au o perspectivă clar pozitivă asupra viitorului şi dau dovadă de un nivel ridicat de flexibilitate în ceea ce priveşte propria carieră şi gradul de mobilitate în acest sens, conform rezultatelor primului Barometru Atitudinal din ECE al Bank Austria. Bank Austria a comandat un studiu efectuat pe un eşantion reprezentativ de 15.000 de persoane din cincisprezece ţări, cu privire la aşteptările lor personale şi profesionale, studiu
Tinerii din Europa Centrală şi de Est (ECE) au o perspectivă clar pozitivă asupra viitorului şi dau dovadă de un nivel ridicat de flexibilitate în ceea ce priveşte propria carieră şi gradul de mobilitate în acest sens, conform rezultatelor primului Barometru Atitudinal din ECE al Bank Austria.
Bank Austria a comandat un studiu efectuat pe un eşantion reprezentativ de 15.000 de persoane din cincisprezece ţări, cu privire la aşteptările lor personale şi profesionale, studiu realizat de institute renumite, precum GfK Group, RmPlus, TNS şi PENTOR.
„Studiul ne-a permis să calculăm indicele de optimism. Putem observa foarte clar că, în afara câtorva excepţii, tinerii din toate ţările ECE care au participat la studiu au o perspectivă pozitivă asupra viitorului,” afirmă Müller. „Cu un indice de 68, tineretul polonez se află în fruntea tuturor celorlalte ţări, urmat îndeaproape de kazahi şi români care, cu un indice de 66, sunt convinşi că atât ţara lor, cât şi situaţia lor personală vor evolua destul de bine.”
Răspunsurile indică o tendinţă pozitivă constantă, dar arată şi câteva diferenţe interesante.
„În special în Polonia, Serbia, Rusia, Bosnia-Herţegovina şi Bulgaria, dar şi în Kazahstan, tânăra generaţie consideră că ţara lor cunoaşte o dezvoltare economică extrem de bună,” afirmă Martin Mayr, Economist Şef adjunct al Departamentului de Cercetare de Piaţă de la Bank Aust