Curtea de Apel a dispus coborârea regimului de înălţime a blocurilor din proiectul imobiliar "Bonjour Residence", din cartierul "Bună Ziua" Un clujean a blocat,prin instanţă, un proiect
Curtea de Apel a dispus coborârea regimului de înălţime a blocurilor din proiectul imobiliar "Bonjour Residence", din cartierul "Bună Ziua"
Un clujean a blocat,prin instanţă, un proiect imobiliar în valoare de 120 de milioane de euro, pentru că blocurile nu respectau regimul de înălţime din zonă.
Conferenţiarul universitar Irimie Popa, din Cluj-Napoca, a atacat în instanţă proiectul imobiliar "Bonjour Residence" din cartierul "Bună Ziua". Curtea de Apel Cluj a anulat hotărârea de consiliu local (HCL) care aproba, în 2007, un plan urbanistic zonal ce modifica regimul de înălţime de la 3 la 9 nivele. Popa este proprietarul unei case aflate în vecinătatea terenului de 6 hectare pe care se vor ridica noile construcţii.
Popa susţine că este primul care a construit o casă în zonă şi a ridicat construcţia tocmai pe strada Mozart pe motiv că aici legea permite ridicarea de clădiri cu doar 3 nivele. "Atât sunt dispus să suport în preajmă".
Anul trecut a aflat de la un vecin că blocuri cu 8 etaje urmează să fie construite lângă casa sa. Atunci a atacat hotărârea de consiliu local în contencios administrativ, iar Curtea de Apel Cluj a dispus în această lună anularea irevocabilă a actului respectiv.
Victorie parţială
Irimie Popa a cerut săptămâna trecută Primăriei Cluj-Napoca să ia act de decizia instanţei şi să anuleze autorizaţia de construcţie. "Voi cere apoi demolarea construcţiilor ridicate, la nivelul P + 2", ne-a spus Popa.
Raimonda Boian, purtătorul de cuvânt al primăriei, a spus că acest lucru nu este posibil. "În instanţă s-a cerut anularea HCL 315/2007, dar nu s-a cerut şi anularea autorizaţiei de construcţie.
Întrucât la eli