Din cauza teraselor, autospecialele pompierilor n-au putut ajunge la incendiul de la restaurantul Budapesta.
Un incendiu izbucnit la restaurantul Budapesta de pe Strada Republicii din Braşov a scos la iveală faptul că înţesarea cu terase a principalei zone pietonale din centrul oraşului are nu doar părţi bune, ci şi neajunsuri. Pompierii s-au plâns că au ajuns cu greu la locul incendiilor şi că autospecialele n-au putut să treacă din cauza teraselor.
Incendiul a izbucnit luni, la orele prânzului, în restaurantul Budapesta din Braşov, care aparţine consilierului judeţean Florin Staicu. Focul a distrus o mare parte din mobilier şi a topit ramele geamurilor termopan. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov au intervenit cu trei autospeciale şi au reuşit să împiedice flăcările să se extindă şi la vecini.
„Au ars 120 de metri pătraţi din suprafaţa localului. Focul a pornit din sala de mese şi nu din bucătărie. Intervenţ ia a fost deosebit de dificilă, pentru că nu am reuşit să ajungem pe Strada Republicii la locul unde izbucnise incendiul din cauza teraselor care sunt amplasate în zonă“, a declarat Alin Berevoiescu, reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.
„S-au lăbărţat şi pe laterale“
Proprietarii de terase din zonă spun că au primit aprobare să se întindă până la rigole. Cei de la primărie spun însă că terasele, amplasate de-a lungul pietonalului de 500 de metri, au fost lărgite „artificial“. „În realitate, au primit o suprafaţă de teren pe care să-şi desfăşoare terasele. Dar pentru a prinde mai mult loc, să încapă mai multe mese, s-au lăbărţat şi pe laterale. N-am dat aprobare până la rigole, spun prostii“, îi contrazice primarul George Scripcaru. El a trimis o echipă de inspectori pe teren, care au constatat că, într-adevăr, terasele erau mai late decât