Compoziţia îngheţatei Joe este foarte dezechilibrată. Aceasta conţine mult zahăr, grăsimi sintetice şi aditivi alimentari care pot afecta sănătatea consumatorilor. CE BEM, CE MÎNCĂM
Compoziţia îngheţatei Joe este foarte dezechilibrată. Aceasta conţine mult zahăr, grăsimi sintetice şi aditivi alimentari care pot afecta sănătatea consumatorilor.
Îngheţata Joe de cacao cu glazură de cacao are în compoziţie: "lapte praf degresat reconstituit, zahăr, vafă 7,7% (făină de grîu, grăsime vegetală, emulgator (lecitină din soia E 322), amidon din porumb, agent de afînare (carbonat acid de sodiu E 500ii), topping de cacao 6,2% (grăsime vegetală hidrogenată, zahăr, cacao pudră cu conţinut redus de grăsime 0,5% (unt de cacao 10%-12%), emulgator (lecitină din soia E 322), aromă), sirop de glucoză, cacao pudră 3,3%, zer praf din lapte, grăsime vegetală, emulgator (mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471), stabilizatori (gumă carrubă E 410, gumă guar E 412, caragenan E 407), grăsime din lapte, colorant (caramel cu sulfit de amoniu E 150d), arome. Conţine gluten". Valorile nutriţionale pentru 100 de grame sînt următoarele: valoarea energetică 913 kj, 218 kcal, proteine 4,7 g, glucide 30,3 g, lipide 9,2 g.
ANALIZĂ. Îngheţata Joe este un produs cu profil nutriţional dezechilibrat, cu grăsimi de origine vegetală şi animală, dar şi grăsimi hidrogenate (margarină), periculoase pentru sănătate. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune că produsul conţine şi un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahăr, sirop de glucoză) şi glucide cu absorbţie lentă (făină de grîu, amidon din porumb), dăunătoare pentru pancreasul endocrin. Îngheţata conţine şi o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, stabilizatorilor, coloranţilor. Densitatea energetică a îngheţatei este mare, 218 kcal/ 100 de grame, ne atenţionează speci