Datele oferite publicităţii de Asociaţia Naţională a Centrelor de Studiu la Distanţă (ANCED) arată că 21% dintre persoanele care participă la cursurile de formare oferite de centrele
Datele oferite publicităţii de Asociaţia Naţională a Centrelor de Studiu la Distanţă (ANCED) arată că 21% dintre persoanele care participă la cursurile de formare oferite de centrele spaniole de învăţământ la distanţă sunt imigranţi.
Femeile reprezintă 54% din cursanţii străini, iar din punct de vedere al vârstei, cele mai multe dintre persoanele imigrante care se formează profesional se încadrează în categoria 25 - 35 de ani.
Cele mai solicitate cursuri sunt acelea care oferă calificare în domenii precum alimentaţia publică şi îngrijirea bătrânilor, însă există cerere şi pentru cursurile de mecanică, zidărie, tâmplărie, frizerie sau gătit. Cei mai mulţi imigranţi care au ales să studieze la distanţă, fiind nevoiţi să şi lucreze, sunt ecuadorienii, columbienii şi românii.
Surse din cadrul ANCED au declarat că, deşi cursanţii spanioli sunt mai mulţi în raport cu cei de alte naţionalităţi, numărul imigranţilor care reuşesc să încheie cu brio programul de pregătire este cu 4% mai mare decât cel al autohtonilor.