Locurile de parcare au ajuns motiv de ceartă între şoferi Pentru că edilii din Moldova s-au dovedit incapabili să rezolve criza locurilor de parcare, şoferii îşi lasă maşinile pe unde
Locurile de parcare au ajuns motiv de ceartă între şoferi
Pentru că edilii din Moldova s-au dovedit incapabili să rezolve criza locurilor de parcare, şoferii îşi lasă maşinile pe unde apucă.
În timp ce numărul maşinilor a crescut simţitor în oraşele Moldovei, numărul parcărilor a rămas acelaşi. Şoferii sunt exasperaţi că nu au unde să îşi lase maşinile. La Iaşi, poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în certurile dintre şoferi, neînţelegeri iscate de insuficienţa numărului de parcări.
Pe site-ul personal, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita scrie că "în perioada 2004-2008 am creat 1.600 de noi locuri de parcare". Faţă de anul trecut, în 2008 numărul maşinilor pentru care se plăteşte impozit la Direcţia Locală de Finanţe a crescut cu peste 10.000. Un calcul simplu arată că în ritmul actual administraţia Nichita va reuşi să creeze un singur loc de parcare pe an pentru fiecare 25 de maşini nou-aduse la Iaşi.
"În următorii patru ani vom crea 5.000 de noi locuri de parcare", promite Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Iaşi. La Focşani, doar o maşină din zece are asigurat locul de parcare, restul fiind lăsate pe spaţiile verzi. "Nu prea avem soluţii. Oraşul a fost gândit înainte de 1989, când la o scară de bloc erau maximum şase maşini", ridică din umeri primarul Decebal Bacinschi.
Parcări din trotuare
La Galaţi, doar un şofer din patru are loc de parcare. Primarul Dumitru Nicolae a anunţat construirea a patru parcări supraetajate, dar deocamdată promisiunea nu s-a concretizat.
Băcăuanii au tratat cu grijă problema parcărilor încă de acum trei ani, când Consiliul Local a decis să nu elibereze societăţilor documentele necesare pe