Oamenii politici cu o cariera la nivel inalt, care nu au primit de la natura o statura pe masura aspiratiilor, au recurs la tocuri fara reticente, pentru a-si salva imaginea.
De exemplu, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si premierul italian, Silvio Berlusconi, stiu bine despre ce este vorba, ei aflandu-se pe lista intocmita de editia electronica a publicatiei Hola, a personalitatilor politice...in pantofi cu toc.
Primul lider politic consemnat de istorie ca ar fi purtat tocuri este regele Ludovic al XIV-lea, Regele Soare.
Pantofii cu toc inalt ai suveranului au dat nastere unei adevarate mode. Dar Ludovic al XIV-lea a devenit atat de strict in privinta pantofilor sai, incat a interzis ca modelul sa fie copiat de un alt barbat de la curte. Cine indraznea sa incalce interdictia risca pedeapsa cu moartea.
La patru secole dupa Regele Soare, un alt francez, Nicolas Sarkozy, a adoptat moda tocurilor inalte. Dupa ce s-a casatorit cu frumoasa Carla Bruni, presedintele francez s-a incaltat cu pantofi cu tocuri (de sapte centimetri) pentru a fi la aceeasi inaltime cu sotia.
De-a lungul vremii, au mai existat personalitati care au purtat tocuri inalte, animate de dorinta de a parea mai impozante sau din pentru ca erau complexate din cauza staturii scunde.
De notorietate sunt pantofii cu toc inalt ai liderului nord-coreean Kim Jong Il. Si liderul sovietic Iosif Visarionovici Stalin purta cizme cu tocuri de sase centimetri.
Oamenii politici cu o cariera la nivel inalt, care nu au primit de la natura o statura pe masura aspiratiilor, au recurs la tocuri fara reticente, pentru a-si salva imaginea.
De exemplu, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si premierul italian, Silvio Berlusconi, stiu bine despre ce este vorba, ei aflandu-se pe lista intocmita de editia electronica a