Cât timp trebuie să rămâneţi la un job? Aceasta este întrebarea care le vine în minte angajaţilor atunci când sunt pe picior de plecare sau care simt nevoia să facă o schimbare majoră în viaţă. Nu există o perioadă clar stabilită în care trebuie să staţi la un loc de muncă. Angajatul nu este obligat să păstreze un job care îl nemulţumeşte, dar nici schimbările prea dese ale locului de muncă într-un timp scurt nu dau bine în CV. Totul depinde de valorile dumneavoastră profesionale, iar site-ul www.careerexperts.ro vă ajută să alegeţi varianta potrivită.
Analizaţi-vă comportamentul Dacă sunteţi o persoană pentru care contează mult securitatea şi stabilitatea jobului, odată ce aţi găsit unul care îndeplineşte aceste condiţii vă puteţi opri. Dacă este mai importantă dezvoltarea profesională, trebuie să înţelegeţi care sunt limitele în schimbarea joburilor şi ce se poate întâmpla dacă le depăşiţi. Dacă staţi foarte puţin timp la un job, nu aveţi timp să treceţi de etapa de acomodare cu compania şi colectivul, nu acumulaţi experienţă profesională şi puteţi părea un vânător de oportunităţi, lipsit de integritate şi responsabilitate. Pe de altă parte, dacă staţi foarte mult la un job, este foarte probabil să ajungeţi să nu mai aveţi ce învăţa şi vă limitaţi dezvoltarea profesională, riscaţi să pierdeţi contactul cu restul mediului de business. În ochii angajatorului, puteţi părea o persoană comodă, care nu acceptă provocări.
Doi-cinci ani la un job Alegeţi calea de mijloc. Specialiştii în HR vă recomandă să păstraţi un job între doi şi cinci ani. Aşa, aveţi timp să vă construiţi o carieră, vă puteţi dezvolta personal şi profesional, aveţi integritate şi puteţi aspira spre poziţii de top.
Studiaţi profesioniştii din domeniul dumneavoastră de activitate şi veţi reuşi singuri să vă daţi seama cât timp trebuie să staţi la un job. Analizaţi-vă apoi viaţa pro