Scala provocărilor impuse de încălzirea globală a crescut considerabil de la efectuarea ultimului studiu pe acest subiect in 2006 de către PricewaterhouseCoopers, acest lucru datorându-se în mare măsură dezvoltării economice din China şi India. Raportul updatat din 2008 demonstrează că menţinerea aceleaşi linii în business-ul actual ar insemna o dublare a emisiilor de CO2 din energie la nivel global, determinând o creştere accelerată a concentraţiei de CO2 din atmosferă pre
Scala provocărilor impuse de încălzirea globală a crescut considerabil de la efectuarea ultimului studiu pe acest subiect in 2006 de către PricewaterhouseCoopers, acest lucru datorându-se în mare măsură dezvoltării economice din China şi India.
Raportul updatat din 2008 demonstrează că menţinerea aceleaşi linii în business-ul actual ar insemna o dublare a emisiilor de CO2 din energie la nivel global, determinând o creştere accelerată a concentraţiei de CO2 din atmosferă precum şi la dezvoltarea unor efecte adverse asupra generaţiilor viitoare în urma schimbării climei.
Adoptarea strategiei “Greener Growth + Carbon Capture and Storage (CCS)’’ prezentată în detaliu în raport ar fi fezabilă din punct de vedere tehnologic fără costuri suplimentare excesive – în cazul în care sunt luate măsuri din timp în toate ariile business-ului aici fiind incluse eficientizarea consumului de energie, a consumabilelor precum şi CCS.
Raportul subliniază ideea conform căreia pentru a reduce riscul schimbării climatice adverse şi pentru a o menţine la un nivel acceptabil este nevoie de o înjumătăţire a emisiilor de dioxid de carbon progresiv, până în anul 2050.
În cazul economiilor avansate G7, acest lucru semnifică reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 80% până în 2050. În cazul economiilor în curs de dezvoltare este nevoie de o atenuare a creşterii emisiilor până în jurul anulu