Bani de buzunar pentru a vă satisface micile plăceri ale vieţii de student, distracţie şi experienţă pe care o puteţi trece în CV. Toate acestea vi le aduce un job de vacanţă. Dacă nu vreţi să leneviţi în pat până la prânz, apoi să vă aşezaţi la calculator şi să aşteptaţi să vină seara ca să ieşiţi în faţa blocului cu prietenii, că bani de suc nu aveţi, iar mama şi tata nu vă dau decât o dată pe săptămână, dacă vreţi să spălaţi păcatele restanţelor acumulate în sesiuni şi să scăpaţi de gura părinţilor, care vă pun la învăţat, dacă nu vreţi să fiţi trimişi pachet la bunici ca să le daţi o mână de ajutor prin gospodărie ca să nu staţi trei luni degeaba prin oraş, alegeţi un job de vacanţă. Pe lângă câştigul imediat, un job de vară este bun de trecut în CV şi impresionează viitorul angajator, arătându-i că sunteţi un tânăr întreprinzător.
La muncă pe Litoral Cele mai căutate joburi pe perioada verii, dar şi cele mai bine plătite sunt cele de pe Litoral. Puteţi fi barmani sau chelneri într-un club, o terasă, discotecă sau într-un restaurant de pe malul mării. Va trebui să staţi mult timp în picioare, să lucraţi în ture de noapte, dar, printre picături, veţi prinde un pic de soare şi vă veţi şi distra. În plus, unde se doarme mai bine decât pe plajă? Colegii sunt de treabă, iar bacşişurile vor întrece orice aşteptări. Acest tip de joburi se găsesc şi la munte, iar localurile de aici nu duc lipsă de clienţi. Unele joburi de pe timpul verii, la mare sau munte, asigură şi cazare pentru angajaţi, însă acest lucru nu e valabil pentru toate.
La terasă, în Craiova Vă puteţi găsi un job de vacanţă şi în oraşul natal, în magazine, hoteluri, fast-food-uri sau cluburi. Aşa cum reiese dintr-un studiu realizat de Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională al Universităţii din Craiova, cele mai căutate joburi sunt cele de chelner, barman, ospătar, vânzător. Salariul nu