Presedintele UDMR, Marko Bela, sustine ca raportul CE este "la urma urmei pozitiv", deoarece constata anumite progrese in domeniul justitiei, apreciind ca este necesara organizarea unor dezbateri interne, dar si cu oficialii UE pentru a putea identifica, impreuna cu acestia, solutiile corecte. "Intrebarea este daca vom reusi sa tragem concluziile corecte si daca partidele politice, cei responsabili din partea Guvernului, a justitiei, vor reusi sa faca propunerile de corectie privind functionarea acestor institutii si eventual a cadrului legal", a spus liderul UDMR.
Acesta s-a pronuntat pentru un dialog cat mai bogat cu oficialii europeni pentru a identifica modalitatile de a imbunatati situatia. Liderul UDMR a mentionat ca depolitizarea luptei impotriva coruptiei se impune, dar a aratat ca acest lucru nu poate fi facut atat timp cat politicienii si partidele folosesc lupta pentru combaterea coruptiei ca un instrument politic si pentru a invinge adversarii politici.
"Lupta permanenta a dosarelor nu ne-a fost utila in ceea ce priveste combaterea coruptiei. Sunt foarte multe declaratii in acest sens si prea putine rezultate", a spus Marko. Potrivit presedintelui UDMR, aprecierile continute in raportul Comisiei Europene nu reprezinta o surpriza, deoarece Romania nu se putea astepta sa primeasca numai laude, in calitate de tara nou primita in Uniunea Europeana.
Presedintele UDMR, Marko Bela, sustine ca raportul CE este "la urma urmei pozitiv", deoarece constata anumite progrese in domeniul justitiei, apreciind ca este necesara organizarea unor dezbateri interne, dar si cu oficialii UE pentru a putea identifica, impreuna cu acestia, solutiile corecte. "Intrebarea este daca vom reusi sa tragem concluziile corecte si daca partidele politice, cei responsabili din partea Guvernului, a justitiei, vor reusi sa faca propunerile d