Avizul pentru disputarea meciurilor de acasă ale alb-albaştrilor cu spectatori va fi dat de o comisie din Craiova, cuvântul hotărâtor avându-l Gruparea Mobilă de Jandarmi, care, după toate probabilităţile, nu se va opune accesului în tribune al suporterilor olteni.
După incidentele din derbiul cu Steaua de la finalul campionatului, stadionul alb-albaştrilor (Extensiv) a fost suspendat pentru următoarele două etape de pe teren propriu, iar clubul, amendat cu 50.000 de lei. Meciurile cu Poli Iaşi (din această sâmbătă) şi Farul Constanţa (9 august) se vor disputa pe Extensiv fără spectatori.
Următorul meci de acasă al alb-albaştrilor, cel cu Oţelul Galaţi (etapa a 5-a, 23 august), care se va juca, după toate probabilităţile, tot pe arena din Parcul „Romanescu“, ar putea fi prima partidă din acest campionat cu suporterii olteni în tribune, deşi arena fraţilor Mihăilescu, ca şi multe altele din România, nu îndeplineşte condiţiile impuse de Legea pentru prevenirea şi combaterea huliganismului în sport. În Adunarea Generală a LPF de luni s-a decis ca o Comisie din fiecare oraş să-şi dea avizul de joc cu spectatori, chiar dacă turnichetele la căile de acces nu sunt montate.
Universitatea trebuie să monteze sisteme video
Viorel Duru, directorul Direcţiei de Licenţe şi Afilieri a FRF, a precizat ieri: „Nu este numai situaţia stadionului din Craiova, ci mai multe arene de fotbal din România se confruntă cu probleme legate de implementarea cerinţelor Legii nr. 4, în principal cea referitoare la turnichetele la stadioane. LPF, de comun acord cu Jandarmeria, a luat decizia de a se putea juca pe respectivele arene, inclusiv pe cea din Craiova, cu spectatori, dar cu condiţia ca alte cerinţe ale legii să fie îndeplinite, printre care: camere de luat vederi (sisteme video), un punct de comandă, numerotarea scaunelor din tribune, eliberarea bilete