Transpiratia, igiena precara, scaldatul la piscine si stranduri pot reactiva candidozele vulvo-vaginale si accentua simptomele acestora, pe fondul contractarii altor microbi. Gabriel Lemnete, medic primar obstetrica-ginecologie, spune ca temperaturile extreme, dar in mod special cele calde, favorizeaza dezvoltarea unor infectii, care pot aparea deopotriva la femei si fetite. „Primele simptome sunt prurit – mancarimi si scurgeri, care provoaca disconfort. Netratate, duc la edeme si devin dureroase. Neglijarea acestor simptome pe o perioada mai mare de timp provoaca inflamatii cronice, leziuni ale colului si chiar sterilitate”, avertizeaza dr. Lemnete. Ginecologul explica faptul ca infectiile in zona genitala pot fi si consecinta folosirii unor cosmetice nepotrivite.
Cremele de corp, in contact cu soarele, pot starni reactii alergice care se intind pana in zonele intime. „Reactivarea candidei poate fi si consecinta unei igiene limitate, de cele mai multe ori conjuncturala, pentru ca plecam dimineata, ne intoarcem seara, mergem prin caldura, transpiram. Apoi, lenjeria intima trebuie sa fie din materiale din fibra textila naturala, care sa poata fi spalata bine. Este foarte important sa si clatim bine lenjeria, deoarece detergentul ramas in fibre produce o schimbare a PH-ului in zonele intime, care favorizeaza dezvoltarea de microbi. Din punctul meu de vedere, si tampoanele zilnice sunt contraindicate, o tampenie, deoarece mentin microbii langa zona genitala. Tampoanele trebuie folosite doar la menstra”, sustine dr. Gabriel Lemnete.
Integral in Gandul. Transpiratia, igiena precara, scaldatul la piscine si stranduri pot reactiva candidozele vulvo-vaginale si accentua simptomele acestora, pe fondul contractarii altor microbi. Gabriel Lemnete, medic primar obstetrica-ginecologie, spune ca temperaturile extreme, dar in mod special cele calde, favoriz