Cunoasteti desigur poemul lui Emil Brumaru in care se spune:
Copacii-si procura jobene
De bruma si mor eleganti,
In carti de ghicit, catre seara,
Sunt dame curtate de fanti...
Dar, ca sa ghicesti in carti, mai ales in cele ale adversarului, trebuie sa ai multa pricepere. Iata in dona de mai sus cum damele si fantii s-au asezat ca la cadril in mana Vestului: negru-rosu, rosu-negru. Iar Est are si el o pereche Dama-Fante, numai fantele de pica e la decalarantul Sud si el va avea un rol esential in desfasurarea donei de mai sus.
Dupa o deschidere puternica, declarantul din sala deschisa a devenit Sud pentru contractul de sase pici cu atac mic de trefla. In sala inchisa, tot Sud si-a adjudecat acelasi contract si a primit acelasi atac.
Primul declarant nu s-a ingrijorat vazand ca nu are decat un fante din opt perechi fericite. A luat atacul, a jucat pica, tragand Asul si descoperind atuul prost impartit. Dar Fantele de pica, in furseta cu Riga, o va captura in final pe Dama lui, si-a zis Sud. Asa ca, dupa As-Riga de cupa a taiat a treia cupa ca sa reduca atuul si sa plaseze mana spre perechile din Vest pentru prinderea Damei. Numai ca, Vest fiind doubleton de cupa, l-a suprataiat si Dama de pica i-a ras in nas Fantelui care o astepta.
In cealalta sala, Sud si-a dat seama ca pericolul de supratai din Vest exista si la cupa si la caro, iar contractul nu poate fi izbutit decat daca Vest are trei carale pe putin si doua cupe. Astfel ca, luand atacul si tragand prima pica, el a continuat cu doua carale si un tai de caro. Apoi Riga de cupa pe masa si inca un tai de caro. A venit in mana cu As de cupa, taind o trefla in masa. La final, perechea de verde Riga-Valet insotita de 9 sta inaintea Damei de pica, lasata cu 10-4. Asa incat, plecand din masa cu o carte rosie, Sud o taie cu 9 si se lasa suprataiat cu 10 (drum de zi). Ia