Astăzi, DVD-ul se vinde împreună cu ziarul "Adevărul" Ceauşescu nu a fost de acord cu distribuirea actorilor străini. "Nu a fost să fie şi nu regret nimic", spune Nicolaescu. "Am
Astăzi, DVD-ul se vinde împreună cu ziarul "Adevărul"
Ceauşescu nu a fost de acord cu distribuirea actorilor străini. "Nu a fost să fie şi nu regret nimic", spune Nicolaescu. "Am făcut un film cu actori români, care a ieşit bine"
Amza Pellea mai lucrase cu Sergiu Nicolaescu la "Dacii. Au fost multe încercări de rol principal, până când regizorul a început să filmeze exterioare cu el însuşi. "Asta până într-o zi, când mi s-a pus pata, mi-am ras barba şi am zis: <> . Colea avea deja o vârstă şi dădea bine cu un cap de asiatic. Erau amândoi actori foarte buni", povesteşte Nicolaescu.
Înconjurat de oameni care-l iubeau
Până la urmă, Sergiu Nicolaescu a interpretat rolul lui Selim Paşa, un prieten din tinereţe al lui Mihai, din perioada necunoscută a vieţii marelui domnitor.
"L-am înconjurat pe Mihai de oameni care-l iubesc, mărturiseşte Nicolaescu, pentru că nu a domnit decât şapte ani şi a realizat ce a realizat. Mihai avea nevoie de dragoste aşa cum natura are nevoie de soare. A trăit aşa de puţin!"Filmările au fost făcute la Bucureşti, Hârşova, Guraslau, Sibiu, Munţii Bucegi, Sinaia, Călugăreni. Realizarea peliculei a durat un an, iar filmările propriu-zise, şase luni.
Pe Cetatea celor 7 turnuri
Regizorul a avut la dispoziţie, din partea Armatei, o divizie întreagă. În afara graniţelor ţării, s-a filmat la Praga, la Istanbul… Aici, îşi aminteşte Nicolaescu, însoţit de o echipă de 38 de oameni şi două camioane de cai, a filmat celebrul schimb de replici dintre Mihai şi sultan, interpretat de Colea Răutu, pe Cetatea celor 7 turnuri. "Prin cucerirea Constantinopolelui, explică regizorul, turcii au devenit nu numai o putere asiatică, ci şi un