Rodica Culcer: "Dincolo şi înainte de bătălia electorală, clasa politică îşi ascute cuţitele pentru altă bătălie cu miză majoră: viitorul DNA, aflat în cumpănă odată cu apropierea încheierii mandatului lui Daniel Morar."
Sfidând Comisia de la Bruxelles, vicepreşedintele PSD Victor Ponta a dat de ştire că puţin îi pasă de recentele critici europene la adresa presiunilor politice asupra justiţiei şi a ameninţat că PSD va depune o moţiune împotriva guvernului dacă ministrul justiţiei va propune prelungirea mandatului domnului Morar. Din această mostră de şantaj politic reiese incompatibilitatea evidentă dintre viziunea europeană asupra statului de drept şi concepţiile şi practicile PSD.
Scopul ameninţării PSD este fără îndoială de a crea o presiune politică asupra guvernului, ştiind bine că, de un an încoace, această metodă are succes, nu numai pentru că supravieţuirea guvernului Tăriceanu depinde de PSD, ci şi pentru că o bună parte din liberali gândesc la fel ca psd-iştii. În cazul de faţă această convergenţă se bazează pe faptul că ambele partide au miniştri sau foşti miniştri cu dosare la DNA. Ca atare, ambele ţipă ca din gură de şarpe că DNA acţionează la comandă politică pentru că-i investighează pe politicieni. Dar pe cine ar trebui, mă rog, să investigheze DNA, dacă nu pe cei care au administrat banul public, care au avut pâinea şi cuţitul în mână şi s-au îmbogăţit în mod necinstit?
Nu cumva furia anti-DNA a domnului Ponta ascunde tocmai teama de scheletele din dulapurile colegilor săi de partid? Campania anti-Morar lansată de PSD a găsit de altfel un teren fertil la PNL: Crin Antonescu a declarat public că „reînnoirea mandatului lui Daniel Morar la propunerea guvernului Tăriceanu... ar fi o palmă dată guvernului Tăriceanu de către guvernul Tăriceanu“. De ce oare? Nu luptă PNL împotriva corupţiei, cum a promis în campania di