Majoritatea jurnaliştilor sunt "curtaţi" de alte posturi de radio autohtone. Singurul om care se va retrage din presă este Tatiana Niculescu, redactorul-şef Redacţia BBC România este
Majoritatea jurnaliştilor sunt "curtaţi" de alte posturi de radio autohtone. Singurul om care se va retrage din presă este Tatiana Niculescu, redactorul-şef
Redacţia BBC România este apăsată de tristeţe şi resemnare. Începând de la 1 august, becul "on air" nu se va mai aprinde niciodată.
"Bun găsit, dragi ascultători! În actualitatea BBC de la această oră..." Şi vocea puţin guturală a lui Filip Standavid se "aruncă" pe ştirile zilei. În studioul în care nu încap mai mult de patru oameni în picioare, Elena Vijulie, redactorul-şef adjunct, stă cocoţată pe un scaun fără spătar.
E agitată, la fel ca înaintea fiecărui jurnal. Ochii îi jonglează între Standavid şi desfăşurător şi aproape că citeşte ştirile odată cu jurnalistul. E una din ultimele transmisiuni din redacţia cât un apartament de trei camere din România şi nu au voie să greşească. Orele se scurg uşor spre sfârşitul lunii, când microfonul care a lansat voci importante ale jurnalismului autohton îşi va încheia emisia.
Au bănuit că se va închide
Resemnarea şi optimismul sunt singurele arme cu care oamenii de radio se mai pot lupta în faţa strategiilor mondiale ale trustului-mamă. Tastele nu sunt bătute cu nervi şi înverşunare şi nici vocea lui Standavid nu e mai furioasă decât de obicei.
Se aşteptau la asta demult, încă din 2006, când celelalte birouri din Europa de Est s-au închis. Ştiau că ei urmează, doar că lucrurile au venit prea repede. Când directorii de la Londra au avut o discuţie privată cu redactorul-şef, Tatiana Niculescu, era clar că ceva era în neregulă.
Jurnaliştii din redacţie au urmărit împreună cu Niculescu, printr-o legătură video cu Londra, anunţul lui Nigel C