Transferul la Roma al jucătorului român de la Fiorentina a devenit subiectul verii. Cazul „Briliantului“ este cel mai mediatizat dintre cele de pe piaţa transferurilor din Serie A.
Telenovela „Mutu“ şi-a mai consumat un episod palpitant miercuri. Dimineaţa şi la prânz, românul era ca şi transferat la Roma, fiind, totodată, anunţat prezent şi în Ghencea, la amicalul de mâine-seară, când Steaua îşi va prezenta lotul într-o partidă cu gruparea din capitala Italiei. Spre seară, preşedintele şi acţionarul majoritar al Fiorentinei, Andrea della Valle, a intervenit personal pentru prima dată în cazul „Mutu“ şi a trimis o notă presei, din care reiese că Adrian nu va mai pleca: „Referitor la oferta Romei, preşedintele Andrea della Valle anunţă că Adrian Mutu va rămâne un jucător al echipei Fiorentina“.
A fost un comunicat menit să limpezească apele, dar care poate fi şi interpretat. „Pare că tratativele cu Roma s-au încheiat, dar în comunicatul lui Della Valle nu apare cuvântul «netransferabil», adică tocmai cuvântul care se foloseşte de obicei în aceste cazuri“, a scris ieri cotidianul Il Tempo.
Şi cazuri în care conducerea unui club a anunţat că nu cedează sub nici o formă un jucător, iar a doua zi fotbalistul a şi semnat cu altă echipă s-au mai văzut.
Cazul românului seamănă cu cel al lui Toni
Între situaţia lui Adrian Mutu şi cea a fostului jucător al Fiorentinei, Luca Toni, există mai multe similitudini. Ambii au venit la Fiorentina pe bani nu foarte mulţi şi s-au afirmat la echipa toscană. În 2006, gruparea „viola“ a primit o ofertă de 25 de milioane de euro de la Bayern München pentru gigantul atacant, dar a refuzat să-l cedeze, în ciuda faptului că Toni era nemulţumit de salariu şi şi-ar fi dorit să semneze un contract cu nemţii. Un an mai târziu, Fiorentina s-a hotărât în sfârşit să-l cedeze pe Toni, dar a obţinut o sumă cu 3