Ca urmare a restructurării activităţii, 52 de salariaţi de la Orkla Foods vor fi concediaţi. Producţia de ketchup Tomi se mută la Covasna. La fel şi cea de muştar. Compania cu acţionariat norvegian Orkla Foods România, care a achiziţionat o parte din Topway Ind. Craiova, transferă la Covasna, de luna aceasta, întreaga producţie de ketchup Tomi, precum şi pe cea de muştar. „A început procesul de relocare a liniilor de producţie pentru ketchup şi muştar de la Craiova la Covasna, în cadrul activităţilor de consolidare a companiei“, se arată într-un comunicat al grupului, transmis GdS. Potrivit sursei citate, Orkla Foods România a trebuit „să se adapteze“ la o piaţă în care materia primă a suferit o „creştere dramatică a preţurilor“. Reprezentanţii companiei susţin că secţia din Craiova, în care până acum se producea ketchupul Tomi, va rămâne închisă temporar, fără a fi ocupată cu alt gen de producţie din gama Orkla.
Salariaţi disponibilizaţi Ca urmare a sistării producţiei, 52 de muncitori din fabrica din Craiova rămân fără serviciu, cei mai mulţi dintre ei lucrând la secţia de ketchup. Managerii Orkla au anunţat că personalul disponibilizat va primi salarii compensatorii, fără a preciza cuantumul acestora. „În situaţia de faţă continuăm procesul de eficientizare a afacerii prin concentrarea activităţilor de producţie, respectând, totodată, condiţiile din contractul colectiv de muncă negociat anul acesta“, a declarat Manuela Banu, directoare executivă la Orkla Foods România. Sindicatul de la Craiova confirmă că a existat o înţelegere între patronat şi angajaţi pentru aceste disponibilizări, iar cei care pleacă acasă primesc şase salarii compensatorii, în condiţiile contractelor colective de muncă la nivel naţional, de ramură şi de fabrică, respectiv întocmai cu legislaţia privind disponibilizările colective. „Patronatul s-a angajat că va căuta alte locuri de