Proaspăt instalaţi în funcţii, cîţiva preşedinţi de Consilii Judeţene (CJ) au şi început să-şi ceară "drepturile". Tonul l-a dat şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, care a anunţat că va trimite o adresă Guvernului, în care va solicita transformarea indemnizaţiei pe care o primeşte în salariu.
Proaspăt instalaţi în funcţii, cîţiva preşedinţi de Consilii Judeţene (CJ) au şi început să-şi ceară "drepturile". Tonul l-a dat şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad (foto), care a anunţat că va trimite o adresă Guvernului, în care va solicita transformarea indemnizaţiei pe care o primeşte în salariu. "Pe statul de plată, preşedintele CJ ia o sumă mai mică de bani decît directorii din instituţie. Legiuitorul a făcut aceeaşi boacănă ca în cazul preoţilor, deoarece se invoca faptul că aceştia îşi scot banii de la nunţi, botezuri şi înmormîntări. Pînă şi ministrul are un salariu de 60 de milioane, iar directorii de ministere ajung să cîştige 140 de milioane. Un preşedinte de CJ are responsabilităţi mai mari decît un director al instituţiei, însă ia bani mai puţini. Este o aberaţie", şi-a vărsat năduful Simirad. Potrivit acestuia, dacă indemnizaţia ar fi transformată în salariu, el ar putea beneficia de o serie de sporuri, inclusiv cel de vechime, în buzunar urmînd să-i intre astfel mai mulţi bani.
SUSŢINERE. "Mi s-ar părea normal să devenim şi noi salariaţi şi să avem toate drepturile prevăzute de acest statut. Dacă stăm să ne gîndim bine, activităţile noastre zilnice sînt orientate către interesele comunităţii româneşti şi atunci este normal să fim salariaţii acestui stat", a spus şi preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. Propunerea lui Simirad a fost susţinută şi de şeful CJ Harghita, Borboly Csaba. Omologul său de la Sălaj, Tiberiu Marc, a susţinut mai mult decît atît, respectiv să fie extinsă şi la vicepreşedinţii de CJ. "Consider că este o solicita