Mircea Marian: "Dan Voiculescu recunoaşte, implicit, că a turnat."
Potrivit declaraţiilor pe care le-a dat în Colegiul CNSAS, era obligat şi el „să câştige o pâine“. Pentru această pâine albă, Voiculescu le transmitea celor de la Securitate dacă un anume cetăţean străin era „preocupat“ de „atragerea spirituală“ a cetăţenilor români sau de „defăimarea politicii noastre“. „Politica noastră“ însemna, bineînţeles, politica regimului Ceauşescu. Dar, spune Voiculescu, nici pe acel cetăţean străin „nu îl turnam în sensul de a-i face vreun rău“. Drept exemplu, fostul lider PC le-a prezentat-o celor de la CNSAS pe verişoara Paraschiva, pe care o turnase, dar nu suferise.
Prima reacţie la scuzele imbecile şi puerile ale fostului lider conservator a fost să râd. Individul pare a fi un caraghios. Nici măcar nu ştie să mintă frumos, aşa cum te-ai aştepta de la unul care face politică încă din anii ’70. Colegii săi turnători îl descriu, în notele lor către Securitate, ca fiind „peltic, atât fizic, cât şi psihic“.
Dar zâmbetul îţi îngheaţă atunci când realizezi că acesta este unul dintre cei mai bogaţi şi puternici oameni din România. Posturile sale de televiziune funcţionează ca nişte adevărate tribunale inchizitoriale care stabilesc cine sunt politicienii dezirabili şi cine sunt cei care trebuie eliminaţi din viaţa publică. Angajaţi ai lui Voiculescu au deţinut poziţii importante în două guvernări. În acest timp, una dintre firmele sale cumpăra curent ieftin de la stat şi apoi îl revindea scump la o altă companie publică. Acordul încheiat cu PSD le-ar putea permite conservatorilor să se întoarcă, din 2009, la cufărul cu bani publici.
Dan Voiculescu a fost şi cel care a reuşit desfiinţarea CNSAS. Este adevărat, nu singur, ci cu ajutorul unor judecători de la Curtea Constituţională, care se temeau că trecutul lor ceauşist ar putea