Mandatul procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, expira peste trei saptamani, iar Laura Codruta Kovesi nu pare sa sustina prelungirea acestuia, explicand ca "stabilitatea institutionala a DNA se refera la modul in care este organizata aceasta institutie". Fara sa-l nominalizeze pe Daniel Morar, recentul Raport al Comisiei Europene subliniaza totusi ca DNA "continua sa obtina rezultate bune in ceea ce priveste urmarirea penala a cazurilor de coruptie la nivel inalt", desi "sentintele judecatoresti sunt in continuare indulgente si inconsecvente".
DNA face parte din lista extrem de scurta a institutiilor autohtone bine vazute in raportul de tara, de aceea pastrarea lui Daniel Morar in functie este urmarita cu atentie de Bruxelles. Potrivit legii, conducerea DNA este numita de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii. Adversari declarati ai procurorului-sef anticoruptie, liberalii si social-democratii fac tot mai multe presiuni pentru inlocuirea acestuia la finalul mandatului. Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, i-a cerut public premierului Tariceanu sa nu-l pastreze pe Morar in functie, fiindca procurorii anticoruptie "au ingreunat instrumentarea dosarelor prin greseli procedurale" si "trimiteri inapoi la instanta".
Integral in Romania libera. Mandatul procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, expira peste trei saptamani, iar Laura Codruta Kovesi nu pare sa sustina prelungirea acestuia, explicand ca "stabilitatea institutionala a DNA se refera la modul in care este organizata aceasta institutie". Fara sa-l nominalizeze pe Daniel Morar, recentul Raport al Comisiei Europene subliniaza totusi ca DNA "continua sa obtina rezultate bune in ceea ce priveste urmarirea penala a cazurilor de coruptie la nivel inalt", desi "sentintele judecatoresti sunt in