Prima stână cu apă curentă, energie electrică şi cameră "sterilă" pentru prepararea şi depozitarea brânzeturilor a fost construită în masivul Retezat. Aceasta se află la cota 1400, iar
Prima stână cu apă curentă, energie electrică şi cameră "sterilă" pentru prepararea şi depozitarea brânzeturilor a fost construită în masivul Retezat. Aceasta se află la cota 1400, iar construcţia ei a durat un an de zile. "Scorota Seacă" a devenit între timp şi destinaţie turistică. Stâna adăposteşte doar 300 de mioare pentru că aşa prevăd standardele europene.
Stâna este dotată cu instalaţii sanitare şi beneficiază de apă rece curentă. În plus, proprietarii folosesc apa caldă la igienizarea vaselor pentru laptele muls. Stâna este dimensionată corect în funcţie de personalul angajat şi de suprafaţa pe care oile pot paşte, fără a intra în rezervaţiile naturale.
Toate produse din lapte de oaie care se fac la această stână respectă condiţiile impuse de reglementări atât în ceea ce priveşte igiena, cât şi ecologia. Brânzeturile nu conţin conservanţi, iar proprietarii nu folosesc chimicale pentru închegarea laptelui
Produsele din lapte de oaie respectă toate normele în materie de igienă şi ecologie. Caşul şi untul obţinute aici nu conţin aditivi alimentari
În Masivul Retezat a fost construită prima stână ecologică cu apă curentă, energie electrică şi cameră "sterilă" pentru prepararea brânzeturilor
Stâna ecologică "Scorota Seacă" din Munţii Retezat a fost construită pe parcursul unui an de zile, la cota 1400 de metri, şi în scurt timp a devenit şi o atracţie turistică. Realizată din lemn masiv, stâna are trei încăperi, apă curentă, energie electrică furnizată cu ajutorul unui generator şi, cel mai important, apă caldă pentru sterilizarea recipientelor în care se depozitează laptele.
Respectul faţă de natură al proprietarilor