Randamentul investitiilor in aur s-a mentinut in aceasta saptamana (21-25 iulie) la peste 10 procente (de la inceputul anului), iar cotatiile spot revenisera vineri la peste 930 de dolari pe uncie.
Revenirea e pusa de analisti pe seama slabirii dolarului, afectat de vestile proaste din sectorul imobiliar si de pe piata muncii din SUA. Petrolul revenise vineri, la randul sau, dupa doua saptamani de scadere, si dadea semne de stabilizare in jurul cotatiei de 126 de dolari pe baril. Sectorul imobiliar a furnizat o noua serie de stiri negative odata cu un raport care anunta cresterea spectaculoasa (±121% fata de anul trecut), a numarului de case la care americanii sunt nevoiti sa renunte in favoarea bancilor de la care s-au imprumutat. Un alt raport, de data aceasta mai optimist, privind comenzile de bunuri durabile din SUA, a readus cotatia aurului sub 930, o data cu deschiderea tranzactiilor pe piata americana. Dupa o ora de tranzactii la New York, uncia de aur se tranzactiona la 925 de dolari. Randamentul investitiilor in aur s-a mentinut in aceasta saptamana (21-25 iulie) la peste 10 procente (de la inceputul anului), iar cotatiile spot revenisera vineri la peste 930 de dolari pe uncie.
Revenirea e pusa de analisti pe seama slabirii dolarului, afectat de vestile proaste din sectorul imobiliar si de pe piata muncii din SUA. Petrolul revenise vineri, la randul sau, dupa doua saptamani de scadere, si dadea semne de stabilizare in jurul cotatiei de 126 de dolari pe baril. Sectorul imobiliar a furnizat o noua serie de stiri negative odata cu un raport care anunta cresterea spectaculoasa (±121% fata de anul trecut), a numarului de case la care americanii sunt nevoiti sa renunte in favoarea bancilor de la care s-au imprumutat. Un alt raport, de data aceasta mai optimist, privind comenzile de bunuri durabile din SUA, a readus cotatia aurului sub 930, o