Dan Voiculescu "turna" din discoteci şi din staţiuni montane Preşedintele fondator al Partidului Conservator a devenit informator în februarie 1970, cu numele conspirativ "Mircea". În
Dan Voiculescu "turna" din discoteci şi din staţiuni montane
Preşedintele fondator al Partidului Conservator a devenit informator în februarie 1970, cu numele conspirativ "Mircea". În 1973, a primit numele de cod "Felix".
rea sa de către Inspectoratul de Securitate al Municipiului Bucureşti (ISMB), în 1970, este preluat în legătură de Direcţia a III-a, lucrând cu acelaşi nume conspirativ. În această calitate face o călătorie de 16 zile în Republica Socialistă Cehoslovacă, însoţinând echipe româneşti de hochei pe gheaţă", se arată în Decizia nr. 234/15.06.2006 a CNSAS.
În 1971, Securitatea a renunţat la serviciile sale, pentru ca, un an mai târziu, să revină "candidat pentru recrutare". Din 1973 foloseşte numele conspirativ "Felix".Într-o notă informativă, semnată olograf cu numele "Felix",
Dan Voiculescu relata despre un cetăţean austriac de origine română că avea tendinţa "de a atrage spiritual şi material anumiţi cetăţeni români la fuga din ţară sau luare de poziţie revoluţionară faţă de legile ţării noastre".
De asemenea, "Felix" a "turnat" la Securitate şi întâmplări de la campionatele de box, unde fusese translator pe lângă reprezentativa Belgiei, relatând cum cetăţeni români au luat legătura cu sportivii. Unii dintre cei "filaţi" de Dan Voiculescu s-au trezit cu dosare de urmărire.
Declaraţia-biografie
În 1980, Dan Voiculescu, şeful biroului ICE Vitrocim, semnează o declaraţie-biografie, având rolul de a clarifica poziţia lui faţă de interesele statului.
"În perioada studenţiei am primit sarcină pe linia Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România să meditez studenţi străini în vederea promovării sesiunilor d