Trezitul de dimineata pentru o noua zi de scoala sau munca pare sa fie un lucru extraordinar de greu de facut? Ziare.com va ofera cateva sfaturi pentru a va ajuta sa treceti peste aceste momente ...
Somnul este esential pentru supravietuire. Asa ca ar fi bine sa mergeti la culcare la o ora corespunzatoare. Daca nu apucati sa dormiti undeva intre 7 si 9 ore, nu este de mirare ca va treziti obositi.
Incercati sa va treziti la aceeasi ora in fiecare zi. Treptat, aceasta rutina va va fixa ceasul interior si cu timpul veti incepe sa va simtiti obosit la aceeasi ora.
Nu va luptati cu oboseala
Nu incercati sa va luptati cu oboseala. Culcati-va atunci cand corpul dumneavoastra este gata de somn.
Inca un lucru bun ar fi sa va puneti ceasul sa sune cu ceva timp inainte de plecare pentru a va putea trezi complet.
Este bine sa incercati sa mancati un mic-dejun hranitor. Fara hrana in stomac, corpului ii va fi mai greu sa genereze energie in primele ore ale zilei.
Cafea, ceai, cacao cu lapte
Desi nu toata lumea recomanda, bauturile cu cofeina, de genul cafelei sau al unor ceaiuri sunt o idee buna pentru a va completa micul-dejun. Chiar si o cana de cacao cu lapte poate fi suficienta pentru a va stimula in diminetile somnoroase.
Copiii au nevoie de mai multe ore de somn decat adultii. Un nou-nascut are nevoie sa doarma pana la 18 ore pe zi, dar acest interval scade considerabil pe masura ce inaintam in varsta.
De fapt, cat trebuie sa dormim?
Astfel, intre 1 si 12 luni trebuie sa dormin intre 14 si 18 ore, intre 1 si 3 ani, 12-15 ore, intre 3 si 5 ani, 11-13 ore, intre 5 si 12 ani, 9-11 ore, adolescentii au nevoie de 9-10 ore de somn, in timp ce adultii se pot multumi cu 7-8 ore.
Ceea ce este surprinzator este faptul ca, poate fi mult mai d