Pe 1 august va fi eclipsă totală de Soare, cu durata fazei de totalitate de 2 minute şi 27 secunde pentru locuitorii nordici. Conform astrologilor, ea va marca un nou început pentru
Pe 1 august va fi eclipsă totală de Soare, cu durata fazei de totalitate de 2 minute şi 27 secunde pentru locuitorii nordici. Conform astrologilor, ea va marca un nou început pentru omenire.
Este a cincea eclipsă totală de Soare de la începutul secolului. Institutul de Mecanică Celestă şi Calculul Efemeridelor de la Paris (IMCCE) a anunţat că eclipsa va fi vizibilă în totalitate pe o linie ce începe în nord-estul Canadei şi trece prin nord-estul Americii de Nord, nord-vestul Groenlandei, Oceanul Arctic, Insula Arhanghelsk, nordul siberian, vestul Mongoliei şi China. Poate fi observată parţial şi din Europa, inclusiv din România.
La o săptămână după eclipsă, la Beijing va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, când se vor desfăşura mai multe ceremonii de cununie, pentru că ziua de 8.08.2008 este considerată cea mai norocoasă din tot anul, conform numerologiei asiatice.
"Eclipsa secolului" pentru europeni
O eclipsă de Soare se produce atunci când Luna trece între Pământ şi Soare. Când discul Lunii acoperă în întregime discul Soarelui, pentru un anumit loc de observaţie de pe Pământ, lumina solară este blocată complet, iar eclipsa este totală.
Dacă diametrul discului Lunii este mai mic decât cel al discului solar, eclipsa este inelară. În fiecare an pot avea loc între două şi şapte eclipse, dar, deşi într-un interval dat de timp se produc mai multe eclipse de Soare, acestea par mai rare din cauza vizibilităţii reduse pe anumite zone de pe Pământ.
Eclipsele totale reprezintă cu adevărat rarităţi din punctul de vedere al vizibilităţii; în funcţie de punctul de observaţie, acestea au o frecvenţă de 200-300 de ani. Pentru România, e