Numarul persoanelor care si-au parasit casele in urma inundatiilor a crescut la peste 9.300, cel al gospodariilor inundate a ajuns la 8.747, in timp ce 5.670 de fantani nu mai pot fi folosite, arata bilantul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), pana duminica, la ora 13.00.
Potrivit secretarului de stat in MIRA, Victor Paul Dobre, pana duminica la ora 13.00, au fost afectate de inundatii 169 de localitati din sapte judete, patru persoane au decedat si alte doua au fost date disparute.
Inundatile din ultimele trei zile, din nordul tarii au distrus peste 950 de poduri si podete, precum si cateva sute de km drumuri comunale, drumuri judetene si chiar drumuri nationale.
Reprezentantul ministerului a mai declarat ca in zona Maramuresului apele au inceput sa se retraga, iar o parte din cei evacuati se vor intoarce acasa. Cu toate acestea, potrivit lui Dobre, codul rosu de inundatii emis de hidrologi pentru raurile din nordul tarii ramane valabil pana luni la ora 16 in mai multe portiuni ale raurilor Tisa, Suceava, Siret si Prut.
Pentru cursurile superioare ale raurilor Iza, Viseu si pentru Suceava pana la Iscani se pastreaza codul portocaliu, iar pe Bistrita, cursul superios, Moldova cu afluentii si cativa afluenti ai Prutului va ramane cod galben.
In zonele afectate de inundatii participa la interventie, in total, 3.124 persoane din care 1.763 din partea Ministerului de Interne, iar 1.361 - efective de la Aparare, Ministerul Mediului, Transporturi, comitete judetene, locale, servicii voluntare de urgenta fiind folosite si un numar de 523 de mijloace tehnice, echipamente, utilaje, motopompe, barci, grupuri electrogene angrenate in actiunile de interventie.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a convocat, duminica dimineata, la Palatul Victoria, o sedinta a comitetului pentru situatii