In ultimii ani, industria de asistenta virtuala (virtual assistant) a fost exploatata la maximum datorita beneficiilor pe care le implica o astfel de meserie, dar si pentru ca VA-ul este un business la moda, care creste continuu.
Tot mai multi asistenti virtuali isi incep afacerile in acest domeniu cu o investitie relativ mica, locatia prima aleasa de acestia pentru dezvoltarea business-ului fiind propria locuinta.
Cei care aleg sa dea startul in lumea afacerilor folosind varianta VA ofera clientilor servicii de secretariat, de marketing, consultanta in real estate, design web si multe alte lucruri, numai ca totul se intampla in spatiul virtual.
Cum sa incepi, propriu-zis, o afacere in VA
Poti sa incepi o astfel de afacere fara nici o investitie daca esti te afli deja in posesia unui telefon mobil, a unui computer updatat la zi si conectat la o retea de Internet, precum si a unei imprimante cu scanner. Insa, daca vrei sa fii luat in serios si sa primesti comenzi, trebuie sa ai un site bine pus la punct, iar pentru acest lucru poti apela la un web designer profesionist, care te costa, la noi, intre 300 si 450 de euro. Acesta iti poate oferi pentru aceste sume servicii de design dinamic, numar nelimitat de pagini, sistem de management al continutului, galerii de imagini, motor de cautare, optimizare SEO on-site sau programe de analiza a traficului si sondaje cu optiuni libere sau multiple.
Cele mai multe VA-uri incep cu un minim de utilitati (ceea ce detin initial cei care incep o astfel de afacere), iar pe parcurs se dezvolta, achizitionand lucruri de care au nevoie pentru a onora cererile clientilor.
Cartile de vizita si brosurile sunt un must have pentru investitorii in VA. Acestea pot fi confectionate fie de cei care incep un astfel de business, fie de persoane specializate, care se ocupa exclusiv cu servicii de acest fel, suma mi