Sapte deputati nu au ajuns nici macar o data la microfonul sedintelor in plen din Parlament, iar 71 de deputati au vorbit de mai putin de zece ori.
18 deputati au avut o singura luare de cuvant in plenul Camerei, inaintea ultimei sesiuni parlamentare din actuala legislatura, arata Cotidianul intr-un bilant al discursurilor, publicat in editia electronica de luni.
Pentru 14 deputati exista circumstante atenuante: fie au venit in Camera din postura de supleanti intre 2006 si 2008, fie, in doua situatii, au fost europarlamentari.
Exista insa un grup de parlamentari care nu beneficiaza de nicio circumstanta: de exemplu, in 12 ani, deputatul Petru Godja a luat doar de cinci ori cuvantul de la microfonul Camerei.
In primul sau mandat a avut patru interventii, doua la dezbateri legislative, una cand a prezentat o interpelare la adresa Guvernului si alta cand astepta raspunsul la interpelare.
Impartiti pe comisii de specialitate la fiecare inceput de mandat, unde teoretic dezbat, propun si modifica acte normative, parlamentarii nu pot fi, insa, iertati de absenta de la tribuna plenului, atunci cand vine vorba de a-si sustine proiectele sau a le amenda pe ale colegilor.
Intre 2000 si 2004, fiind acum la "putere", Petru Godja s-a lenevit si a vorbit o singura data, pe 11 februarie 2002, cand pe ordinea de zi s-a aflat propunerea legislativa de infiintare a comunei Sieu, infiintarea de comune fiind un "sport" preferat al PSD cand s-a aflat la guvernare, mai arata Cotidianul.
Octavian Stireanu, Ovidiu Musetescu (ambii PSD) si Soki Bela (UDMR) completeaza grupul celor cu nicio luare de cuvant. Anuntarea demisiei din grupul parlamentar al PRM reprezinta singura luare de cuvant pentru deputatul - acum in PD-L - Dumitru Puzdrea.
In legislatura trecuta, Puzdrea a avut de asemenea o singura