Mineralele vitale, antioxidantii, vitaminele A, B, C, E, acidul folic, potasiul, calciul, magneziul se gasesc in fructele proaspete si in legumele de sezon, care sunt usor de transformat in sucuri si cocktailuri apetisante. Dieta cu multe fructe si legume este cheia prevenirii mai multor boli, dar si a detoxifierii organismului. Cocktailurile facute din sucuri proaspete de fructe si legume ne asigura un surplus de energie, un ten frumos si un organism sanatos. Sucurile se prepara cu sau fara fibrele ingredientelor, in ultimul caz existand incovenientul scaderii ratei de absorbtie a zaharului din intestin in sange. Sucurile se beau de aceea in timpul meselor pentru ca fibrele si restul alimentelor sa regleze nivelul de zahar din sange.
Medicul de familie, Cornelia B. va sfatuieste:
La cina o salata verde cu struguri alaturi de un suc preparat din ananas, struguri si telina va contine vitaminele B6 si C , dar si magneziu si triptofan.
Dimineata un energizant si un detoxifiant, obtinut din suc de ardei gras, castraveti, ceapa, telina, rosii. eventual si un pic de spanac, asezonat cu sare grunjoasa aduce fier, psotasiu, sel;eniu, zinc si vitaminele A si C.
La pranz puteti face un cocktail din pene si zmeura, pentru a obtine un surplus de potasiu, calciu, fier si vitaminele A si C.
Exista in comert aparate de stors fructe sau blendere cu ajutorul carora puteti prepara aceste sucuri sau cocktailuri care pot asigura vitaminele necesare unui organism sanatos.
Mineralele vitale, antioxidantii, vitaminele A, B, C, E, acidul folic, potasiul, calciul, magneziul se gasesc in fructele proaspete si in legumele de sezon, care sunt usor de transformat in sucuri si cocktailuri apetisante. Dieta cu multe fructe si legume este cheia prevenirii mai multor boli, dar si a detoxifierii organismului. Cocktailurile facute din sucuri proaspete de fructe si le