Ambalajele produselor alimentare au un rol foarte important. Un ambalaj de calitate asigură securitatea alimentului care se află în interiorul lui şi respectă cerinţele ecologice.
Ambalajele produselor alimentare au un rol foarte important. Un ambalaj de calitate asigură securitatea alimentului care se află în interiorul lui şi respectă cerinţele ecologice.
Institutul de Bioresurse Alimentare Bucureşti are un laborator de analize pentru ambalajele de uz alimentar.
Aici se verifică stabilitatea chimică a materialului de ambalare care vine în contact cu produsul alimentar.
Dacă gradul de toxicitate a casetelor şi pungilor pentru uz alimentar este în limitele admise, acestea nu sunt periculoase.
După ce producătorul s-a asigurat că în compoziţia ambalajelor s-au folosit ingredientele permise, în final, produsul trebuie supus unor teste de migrare a componenţilor cu potenţial toxic, care pot aduce modificări calităţii alimentului.
Specialiştii spun că cele mai nocive ambalaje sunt pungile şi casetele din material plastic, iar cele mai sănătoase sunt cele din hârtie, care asigură securitate deplină
Un rol extrem de important în protejarea alimentelor îl joacă ambalajul. Acesta trebuie să protejeze produsele alimentare şi să fie prietenos cu mediul.
Ambalarea produselor alimentare se află într-un proces de modernizare. Un ambalaj de calitate garantează o protecţie a alimentelor. Perfecţionarea ambalajelor este în strânsă legătură cu cerinţele estetice şi ecologice.
Chimicalele, un pericol
Institutul de Bioresurse Alimentare Bucureşti (IBA) are un laborator de analize igienico-sanitare pentru ambalajele de uz alimentar.
În acest laborator se verifică stabilitatea chimică a materialului de ambalare care vine în contact cu produsul alimentar. Toate ambalajele sunt toxice, dar dacă au un g