Hamburgerii, cartofii prăjiţi şi sucurile trebuie schimbate cu carne la grătar, salate de legume, apă şi fresh-uri naturale Pentru a păstra un echilibru în organism este important să
Hamburgerii, cartofii prăjiţi şi sucurile trebuie schimbate cu carne la grătar, salate de legume, apă şi fresh-uri naturale
Pentru a păstra un echilibru în organism este important să ştim cum să ne alimentăm, ce produse să alegem şi la ce combinaţii de mâncăruri să renunţăm.
Potrivit nutriţioniştilor, putem vorbi doar despre o dietă nesănătoasă, mai exact despre un mod eronat de combinare a alimentelor.
Efectele unei astfel de alimentaţii nesănătoase, rezultate în urma combinării unor produse bogate în grăsimi, zahăr şi sare, se fac resimţite asupra organismului prin instalarea unei stări constante de oboseală şi o lipsă generală de concentrare.
Aşa numitele "junk food", alimente de la fast-food, sunt extrem de periculoase asupra organismului, uneori având chiar efecte cancerigene. Este vorba în principal despre uleiurile folosite pentru prăjirea repetată a unor alimente.
De asemenea consumul regulat de băuturi dulci, carbogazoase poate avea efecte nedorite asupra organismului, precum apariţia obezităţii în rândul tinerilor, dar şi a cariilor sau a eroziunilor dentare.
Hamburgerul înlocuit cu sandvişul cu carne la grătar.
"Pentru a avea o alimentaţie sănătoasă trebuie să renunţăm în primul rând la mâncărurile prăjite şi să optăm pentru cele preparate la abur sau pe grătar. Cea mai bună aletrnativă la hamburger este carnea uşoară de pasăre preparată la abur cu un pic de ulei de măsline. De asemenea la fel de sănătos este şi peştele înăbuşit sau la grătar.
Pentru a varia alimentaţia se poate consuma şi o carne slabă de vită, preparată cu un pic de unt, în cazul persoanelor fără probleme de sănătate", ne-a explicat dr. Gheorghe M