Nimeni nu mai vrea să cumpere proprietăţile care se află în apropierea centralelor eoliene considerate inestetice şi zgomotoase Cetăţenii englezi care au casele construite lângă
Nimeni nu mai vrea să cumpere proprietăţile care se află în apropierea centralelor eoliene considerate inestetice şi zgomotoase
Cetăţenii englezi care au casele construite lângă "fermele" eoliene se plâng că preţul acestora scade din cauza zgomotului provenit de la turbine.
Proprietăţile a mii de englezi care locuiesc în apropierea unei "ferme" eoliene îşi pierd iremediabil valoarea, conform cotidianului britanic "The Telegraph".
O casă care costa 170.000 de euro înainte ca o centrală eoliană să fie construită în apropiere, acum nu mai are nicio valoare. Nimeni nu vrea să o mai cumpere. Turbinele gigantice conferă peisajului un aspect dezagreabil, iar zgomotul pe care îl produc este infernal.
Cei care locuiesc în preajma unei astfel de ferme se plâng că nu pot dormi noaptea şi că sunt nevoiţi să se mute la rude deoarece nu mai suportă zgomotul.
Guvernul britanic intenţionează ca în următorii ani să construiască 7.000 de "ferme" eoliene pentru a atinge ţintele în ceea ce priveşte producţia de energie alternativă.
Plângerile împotriva zgomotului, ilegale
În plus, miniştrii au de gând să limiteze dreptul legal al celor care se plâng din cauza zgomotului. Jane Davis s-a confruntat cu această situaţie, de aceea a lansat o campanie la nivel naţional împotriva construcţiilor de "ferme" eoliene zgomotoase.
"Pentru oamenii care trăiesc lângă astfel de turbine eoliene, atât acum, cât şi în viitor, va fi un dezastru", a spus aceasta. "Foarte mulţi dintre cetăţenii vizaţi au muncit întreaga viaţă să agonisească ceva şi îşi văd deodată proprietăţile fără nicio valoare", a mai spus Jane Davis.
Agenţii imobiliari locali ştiu că proprietate