Teatrul Roman din Cartagina a stat ascuns timp de 2.000 de ani sub ruine, iar comoara arheologica a fost descoperita din intamplare in urma cu 20 de ani.
In prezent, in totalitate restaurat, Teatrul Roman se bucura vizita turistilor veniti din toate colturile lumii.
Cartagina a fost fondata in 227 inainte de Hristos de generalul Asdrubal. Odata cu al doilea razboi punic a intrat sub dominatie romana. La sfarsitul Imperiului Roman, a urmat o perioada de decadenta. Cucerita de vizigoti, apoi de trupele bizantine ale lui Iustinian, a fost cucerita de arabi in 734 era noastra, recapatandu-si importanta in secolul al XVIII-lea.
Acum o comoara din vremuri stravechi a iesit la lumina si sta marturie istoriei tumultoase a Cartaginei.
In antichitate, Cartagina era una dintre cele mai importante colonii romane si patria cartaginezilor. In zilele noastre este un cartier rezidential a Tunisului agreabil si modern, al carui interes este dat de numeroasele vestigii a legendarelor perioade punice si romane.
Aceste situri sunt inscrise in patrimoniul mondial UNESCO. Dintre vestigiile protejate, se evidentiaza anticele porti punice, gigantele terme ale lui Antonin, vilele romane, cat si sanctuarul unde Dido, fiica regelui din Tyr, ar fi debarcat in anul 814 i.e.n. si unde copiii erau sacrificati ritualic in cinstea zeului Tanit si a zeului Baal-Hammon.
Orasul numara de asemenea doua muzee, muzeul paleocrestin si un muzeu oceanografic, dotat cu un acvariu.
Vechea catedrala Saint-Louis, situata pe colina Byrsa, care domina orasul, este in prezent muzeul national al Cartaginei si adaposteste numeroase tezaure arheologice gasite in timpul sapaturilor.
Teatrul Roman din Cartagina a stat ascuns timp de 2.000 de ani sub ruine, iar comoara arheologica a fost descoperita din intamplare in urm