Dupa ce, la inceputul anilor ’90, sistemul de irigatii din acest judet a fost aproape desfiintat, atat din cauza furturilor de hidranti, a dezmembrarilor haotice, cat si a dezinteresului autoritatilor locale si judetene, in ultimii ani se constata o imbunatatire, firava, ce e drept, a acestui sector de activitate. Ieri, in sala Casei Tineretului din Braila, autoritatea publica judeteana a organizat o intalnire a primarilor din localitatile brailene cu factori de decizie din cadrul FDR, ANIF, SNIF, APIA, dar si ai asociatiilor udatorilor, ai asociatiilor agricole, camerelor agricole de pe langa primarii, in vederea implementarii programelor europene in judetul Braila.
"Constatam cu totii ca, din pacate, atentia acordata sectorului agricol este mult sub ceea ce asteptam. Nu intelegem ca Romania este o tara in general agricola si mai putin industriala, iar subventiile si facilitatile acordate agricultorilor au fost mici, iar greselile au fost foarte mari dupa ’89. In primul rand, faptul ca terenul a fost foarte fractionat si sunt bucati de 0,5 hectare, de un hectar, pe care nu putem sa realizam o agricultura moderna", a spus presedintele Consiliului Judetean Braila, Stancu Bunea Gheorghe, in deschiderea lucrarilor. Directorul SNIF, Eugen Vorel, a propus un sistem tip abonament pentru cei circa 90 de utilizatori ai sistemului de irigatii, astfel incat lucrarile efectuate de catre unitatea pe care o conduce sa poata fi eficiente, dar si sa fie platite, deoarece SNIF are de recuperat de la acestia nu mai putin de sapte miliarde de lei.
» Intalnirea, prima dintr-o promisa succesiune, a fost, din pacate, tratata cu "refuz" de o parte dintre primarii din judetul Braila.
Dupa ce, la inceputul anilor ’90, sistemul de irigatii din acest judet a fost aproape desfiintat, atat din cauza furturilor de hidranti, a dezmembrarilor haotice, cat si a dez