Numai în prima jumătate a acestui an, bulgarii au construit 820 de noi hoteluri pe malul Mării Negre, dar turiştii nu le-au ocupat decât pe jumătate Agenţia Naţională pentru Turism a
Numai în prima jumătate a acestui an, bulgarii au construit 820 de noi hoteluri pe malul Mării Negre, dar turiştii nu le-au ocupat decât pe jumătate
Agenţia Naţională pentru Turism a Bulgariei a dezvăluit că trei-patru hoteluri de la Marea Neagră dau faliment săptămânal.
Încă de anul trecut, Agenţia Naţională pentru Turism a Bulgariei (SAT) avertiza că boomul din construcţii de la malul Mării Negre va pune probleme dezvoltării turismului în regiune. Pentru prima dată în ultimii ani, în 2007 s-a înregistrat o scădere a numărului vizitatorilor litoralului bulgăresc, relata "Bulgarian National Radio".
Românii au băgat banii în revonare
Explicaţia plauzibilă găsită de analiştii din industrie a fost febra construcţiilor de hoteluri. Doar în prima jumătate a acestui an au fost construite 820 de hoteluri care au rămas însă pe jumătate neocupate. Astfel că proprietarii de hoteluri înglodaţi în datorii au înaintat procedurile de faliment.
Agenţia Naţională pentru Turism a Bulgariei a dezvăluit că trei până la patru hoteluri de la Marea Neagră dau faliment săptămânal, scrie "The Sofia Echo". În acelaşi timp, şeful SAT, Anelia Krouşkova, a declarat că hotelurile puse la vânzare nu reuşesc să-şi găsească un cumpărător.
Krouşkova este de părere că Bulgaria va experimenta, în curând, soarta Spaniei, caz în care statul a fost nevoit să cumpere toate hotelurile falimentare, să le demoleze şi să creeze spaţii verzi şi parcuri în locul lor. Guvernul bulgar a anunţat la sfârşitul lunii februarie că va introduce restricţii referitoare la numărul de hoteluri care vor fi construite în anumite zone de pe litoralul Mării Negre.
Reprezentantul Agenţiei Naţio