O echipă de cercetători de la Universitatea Ohio şi Institutul Caltech din California a dezvoltat o metodă de obţinere a electricităţii prin utilizarea căldurii generate de gazele de
O echipă de cercetători de la Universitatea Ohio şi Institutul Caltech din California a dezvoltat o metodă de obţinere a electricităţii prin utilizarea căldurii generate de gazele de eşapament.
Proiectul asigură sporirea eficienţei arderii carburantului cu aproximativ zece la sută.
Sistemul presupune utilizarea unui material termoelectric special care transformă căldura degajată de gazul de eşapament în electricitate.
Tehnologia promovată nu reprezintă o noutate absolută, acelaşi principiu fiind utilizat, anterior, de către cei de la NASA.
Un sistem similar este folosit de producătorii auto BMW şi Honda.
Artizanii proiectului spun că, dacă tot mai multe firme producătoare se vor arăta interesate de acest proiect, sistemul ar putea fi produs pe scară largă, având un preţ de numai zece dolari.
Proiectul propus de americani asigură o sporire a eficienţei energetice de până la zece procente
O echipă de cercetători americani a pus la punct un sistem de transformare a căldurii de la gazele de eşapament în energie electrică.
Preţul tot mai mare al combustibililor tradiţionali determină găsirea unor variante alternative tot mai ingenioase. Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea Ohio, în colaborare cu Institutul Caltech din California, a dezvoltat o metodă care îşi propune creşterea eficienţei arderii combustibilului folosit de maşini, scrie "Motor Authority".
Eficienţă energetică
Sporirea eficienţei arderii carburantului cu aproximativ zece procente este obţinută prin utilizarea unui material special, care transformă căldura degajată de gazul de eşapament în electricitate.
Şef