SMALL BUSINESS. Cu toate că nu aduce profituri mari, vânzarea de cercei şi insigne confecţionate manual rezistă pe piaţă de zece ani. Sursa: Cosmin Marinescu
Panourile negre cu brăţări, cercei, mărgele, coliere şi insigne originale pe care le cunosc atât bucureştenii, cât şi locuitorii marilor oraşe din ţară şi-au găsit, de o lună, un loc stabil. Produsele marca Forever Young (în traducere, „pururea tânăr“) sunt expuse acum întrun mic magazin situat pe Calea Moşilor, nr. 133, din Capitală.
Afacerea a pornit acum zece ani, când un student la arte împreună cu câteva colege au început să vândă accesorii lucrate de ei manual. Nefiind ceva stabil, vânzarea avea loc ocazional: în special de Crăciun, de Mărţişor şi de Paşte, iar pe timpul verii - pe plajă în Vama Veche. Obiceiul cu standurile din Vamă s-a păstrat pe parcursul anilor, cei de la Forever Young fiind prezenţi acolo şi în această vară.
Între timp, ei s-au făcut cunoscuţi în întreaga ţară, în oraşele unde se organizează festivaluri şi târguri mari de sărbători şi pot fi găsiţi înainte de Paşte şi de Mărţişor la Sala Dalles din Bucureşti.
„Practic, suntem două persoane de bază şi vreo trei-patru prieteni care ne ajută să fim în mai multe locuri în acelaşi timp“, ne spune Alina Ioan, unul dintre „pilonii“ micii afaceri. Cealaltă persoană de bază este Carmen Druţă.
Produse din lemn, piele şi lut
Cea mai mare parte a produselor expuse sunt confecţionate de cele două prietene şi de alţi câţiva artişti. Făcute manual, nici o pereche de cercei nu seamănă cu alta. „Produsele noastre sunt mereu dinamice. În general, lucrăm coliere, cercei, brăţări din lut, lemn, piele şi insigne, tricouri pe care le putem personaliza la comandă“, povesteşte Alina. Se pare că secretul cu care produsele Forever Young atrag atenţia cumpărătorilor este pasiunea şi