De azi şi până la sfârşitul anului, poliţia rutieră pune „tunurile“ pe vitezomani în încercarea de a reduce numărul accidentelor grave cauzate de aceştia. Peste 2.100 de accidente rutiere, 341 de morţi şi 3.171 de răniţi. Acesta este bilanţul sumbru al inconştienţei şoferilor obişnuiţi să calce peste limită pedala de acceleraţie, doar în primele şase luni ale acestui an. Sursa: Arhiva EvZSursa: Petruţ Călinescu
1 /.
„În medie, în fiecare lună, din cauza vitezei, pe şoselele României se produc peste 350 de accidente grave, în care-şi pierd viaţa aproximativ 60 de persoane, iar alte 500 sunt rănite. Statisticile arată că accidentele grave cauzate de viteză reprezintă nu mai puţin de 48,12 la sută din totalul celor înregistrate de la începutul acestui an, la nivel naţional. Acesta este principalul motiv pentru care am decis să punem «tunurile» pe vitezomani şi să demarăm o amplă campanie de prevenire a accidentelor cauzate de aceştia“, au precizat oamenii legii.
500.000 de euro pentru educare
Campania - în care Petrom va investi 500.000 de euro - va avea şi o latură de sensibilizare şi educare a şoferilor. Concret, două spoturi TV şocante - unul destinat familiştilor, iar celălalt tinerilor cărora le plac maşinile puternice şi femeile frumoase - vor fi difuzate, zilnic, pe toate posturile de televiziune, până la sfârşitul lunii septembrie. Spoturile TV vor fi completate de spoturi radio şi de printuri la fel de sugestive.
Potrivit mai-marilor poliţiei, există, de fapt, trei cauze majore ale „carnagiului“ de pe şoselele din România. Doar în primele şase luni ale acestui an, 1.238 de persoane au murit, iar alte peste 5.200 au fost rănite în cele 4.384 de accidente grave produse pe drumurile din ţară.
„De trei ani ne luptăm pentru combaterea a trei factori. Primul este infrastructura defectuoasă, care nu