La cantina Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Slobozia oricine poate servi masa de prânz cu doar 5 lei, meniul fiind format din ciorbă, felul doi, salată şi desert. Sursa: Petronel Tudor
Asta în condiţiile în care la majoritatea restaurantelor din oraş un prânz costă între 8 şi 10 lei de persoană.
35 de lei pe săptămână
„Multe dintre produse sunt obţinute în gospodăria proprie şi de aceea ne permitem să avem preţuri atât de mici. În afara salariaţilor care servesc prânzul la cantina proprie, oricine poate comanda meniul zilnic de prânz, şi vă pot spune că avem destui clienţi“, spune Dumitru Andrei, comandantul penitenciarului. Astfel, o ciorbă ardelenească de porc costă 1,07 lei, iar o ciorbă de perişoare ajunge la 1,14 lei.
În meniul de prânz, cantina penitenciarului oferă şi file de merluciu pane cu cartofi natur, la doar 2,79 de lei, sau piept de pui pane cu garnitură asortată, cu 2,87 de lei. Nici desertul nu lipseşte din meniu, clienţii cantinei fiind îmbiaţi cu gogoşi cu brânză, la preţul de 0,76 lei, sau clătite cu marmeladă, cu numai 0,16 lei. Astfel, cei care vor să servească zilnic prânzul la cantina penitenciarului o pot face cu numai 35 de lei pe săptămână.
Cu o condiţie: să se programeze cu o zi înainte, iar la ora prânzului să se prezinte să ia mâncarea deoarece în incinta cantinei penitenciarului pot lua masa doar angajaţii instituţiei. Cu toate acestea, mulţi gardieni evită să mănânce la cantină din cauză că uneori deţinuţii ajută la bucătărie şi se tem să nu fie ţinta unor răzbunări.
Printre clienţii fideli ai cantinei se numără poliţiştii şi salariaţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Slobozia. „Sunt foarte bune, porţiile sunt mari, te saturi şi plăteşti foarte puţin. Ce altceva să mai vrei de la un prânz?“, mărturiseşte Petre I., unul dintre poliţiştii care sunt c