Autorităţile vor să atragă investitori promovând Curtea de Argeş şi fortăreaţa lui Dracula de la Poienari, dar şi zona de munte a judeţului Un proiect de dezvoltare a turismului
Autorităţile vor să atragă investitori promovând Curtea de Argeş şi fortăreaţa lui Dracula de la Poienari, dar şi zona de munte a judeţului
Un proiect de dezvoltare a turismului în Argeş prevede ca, în maximum zece ani, Cheile Dâmbovicioarei şi Lacul Bâlea să fie staţiuni de talia celor de la poalele Alpilor.
Zona de nord a judeţului este deja recunoscută pentru potenţialul turistic extraordinar. Aici se află Cetatea de la Poienari, cunoscută drept "fortăreaţă a lui Dracula", Mănăstirea meşterului Manole de la Curtea de Argeş, cea mai veche biserică rupestră din România de la Corbii de Piatră, dar şi Cheile Dâmbovicioarei, Barajul Vidraru, Lacul Bâlea şi Transfăgărăşanul.
Totuşi, deşi în fiecare weekend pe Transfăgărăşan ajung aproximativ 25.000 de turişti, infrastructura rutieră este catastrofală, iar serviciile hoteliere, mai mult decât modeste.
"Aproximativ 5.000 de turişti care ajung aici în weekend sunt străini: din Polonia, Ungaria, Germania sau Olanda. În momentul actual, pensiunile şi hotelurile fac faţă cu greu numărului de turişti", spune şeful Salvamont Argeş, Adrian Sănduloiu.
Teren de golf în locul izlazurilor
Agenţia de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a Judeţului Argeş, împreună cu specialişti din Franţa, au realizat un masterplan al turismului din zona de nord a judeţului.
Proiectul propune investiţii de amploare în pârtii de schi la nivelul celor din Franţa sau Elveţia, în zonele Cumpăna şi Iezer, parcuri aeriene de aventură în păduri sau terenuri de golf în locul vechilor izlazuri comunale. Autorităţile vor să reabiliteze şi patrimoniul cultural, istoric şi religios din nordul judeţului.
De asemenea, ofici