Premierul vrea un nou mandat in Camera Deputatilor. El si-a desenat singur un colegiu prietenos.
Harta colegiilor uninominale din Bucuresti, asa cum a fost trasata de Calin Popescu-Tariceanu, il avantajeaza pe premier, in calitatea sa de candidat la parlament. Populatie mica, electorat liberal numeros si bine grupat, candidati slabi de la PSD, sprijinul lui Andrei Chiliman sunt elementele pe care se bazeaza premierul pentru a nu rata prezenta in viitorul legislativ.
Colegiu mic, dar sigur
Potrivit hartii electorale a Bucurestiului, care urmeaza sa fie discutata astazi de guvern, colegiul de la Camera Deputatilor in care candideaza Tariceanu, aflat in zona Primaverii-Dorobanti, are cel mai mic numar de alegatori: 39.964. Avantajul premierului este ca are de convins un numar mic de oameni pentru a intra in parlament din primul tur si a evita redistribuirea. Calculul premierului se bazeaza pe rezultatele de la alegerile locale: s-au prezentat la urne 13.028 de locuitori, iar 3.091 au votat pentru PNL la consiliul local (votul politic).
Pentru a intra in parlament cu 6.500 de voturi, Tariceanu are nevoie de „pastrarea“ alegatorilor de la locale si obtinerea, in plus, a aproximativ 3.500 de voturi. Un avantaj suplimentar este ca zona in care candideaza Tariceanu este singura din Capitala in care liberalii s-au situat, la locale, pe locul 2. In colegiul lui Tariceanu insa situatia este mult mai stransa: PDL a obtinut 4.438 de voturi, iar PSD, 2.930. Premierul mai are un avantaj: PSD i-a promis premierului ca nu va arunca oameni cu greutate in sectorul 1.
Integral in Evenimentul Zilei Premierul vrea un nou mandat in Camera Deputatilor. El si-a desenat singur un colegiu prietenos.
Harta colegiilor uninominale din Bucuresti, asa cum a fost trasata de Calin Popescu-Tariceanu, il avantajeaza pe premier, in calitatea