Asta nu este însă tot. În SUA, 12.000 de laptopuri sunt uitate în aeroporturi în fiecare săptămână. Partea cea mai frumoasă, pentru administratorii aeroporturilor cel puţin, este că 65%-70% dintre ele nu sunt niciodată cerute înapoi de proprietari, conform unui studiu al Ponemon Institute, în colaborare cu Dell. La nivel european se estimează că circa 175.000 de laptopuri sunt uitate prin marile aeroporturi.
Studiul relevă şi alte aspecte interesante: pierderea (fie că este uitat sau furat) laptopului sau a unui dispozitiv de stocare pe USB, este fenomenul responsabil pentru jumătate din pierderile de date confidenţiale iar 50% dintre companiile intervievate de Ponemon au depus în 2007 plângeri pentru că le-au fost furate laptop-uri.
În acelaşi timp, 53% dintre călătorii de business ai companiilor aeriene din SUA au recunoscut că pe au informaţii confidenţiale pe laptop.
Sunt deja celebre cazurile din Marea Britanie, şi nu numai, când diverse ministere sau sedii de Poliţie s-au trezit că au pierdut date foarte importante şi strict secrete pentru că angajaţii fie le-au uitat, prin taxiuri de exemplu, sau au fost victimele unor jafuri în urma cărora au rămas fără laptop.
Cele mai probabile zone în care îţi poţi uita computerul portabil într-un aeroport sunt: checkpoint-ul (40% din cazuri, la nivelul SUA), poarta de îmbarcare (23%), toaleta (9%), restaurant sau locuri unde se mănâncă (7%), club sau lounge (6%, valabil pentru business class), mijlocul de transport (6%) şi magazine, duty-free, sau la ridicarea biletului (4%). (V.R.)
Asta nu este însă tot. În SUA, 12.000 de laptopuri sunt uitate în aeroporturi în fiecare săptămână. Partea cea mai frumoasă, pentru administratorii aeroporturilor cel puţin, este că 65%-70% dintre ele nu sunt niciodată cerute înapoi de proprietari, conform unui studiu al Ponemon Institute, în colaborare cu