Primaria municipiului Braila a organizat ieri o intilnire cu reprezentanti ai Uniunii Arhitectilor din Romania, Institutului de Arhitectura si Urbanism, ai firmei Urban Proiect si ai Ordinului Arhitectilor, pentru prezentarea proiectelor municipalitatii si in scopul de a obtine sugestii cu privire la cea mai buna modalitate de lucru, pentru transpunerea acestora in practica. La reuniune au participat si consilieri municipali, membri ai comisiei de urbanism din CLM si reprezentanti ai Consiliului Judetean.
Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a explicat celor prezenti scopul intilnirii: "Ceea ce ne propunem noi este o prima discutie cu dumneavoastra, sa incercam sa exprimam citeva dintre dorintele noastre si, dupa aceea, in functie de experienta si viziunea pe care o aveti in legatura cu urbanismul si cu modul in care poate sa arate un oras ca Braila in perioada urmatoare, cum ar putea fi el profilat, sa incercam sa derulam mai departe un traseu care sa cuprinda tema de proiectare, proiect, executie propriu-zisa".
La rindul sau, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a explicat ca nu este deloc multumit de modul in care arata acum municipiul, insa ca, in baza unor finantari externe, pentru proiecte deja incepute, exista sanse ca lucrurile sa se schimbe mult in bine, cel putin in ceea ce priveste centrul istoric. Stancu este de parere insa ca mai este mult de facut, pentru ca orasul sa fie unul modern: "Cred ca trebuie sa ne gindim unde sa se dezvolte Braila, mai ales ca avem niste variante, una dintre ele fiind legata de apropierea dintre Braila si Galati. De asemenea, trebuie regindita volumetria orasului, ca sa ne apropiem de imaginea unei localitati a anului 2008. In ceea ce ne priveste, va trebui sa avem o discutie si cu unii primari, pentru ca localitatile se dezvolta haotic, dupa cum il taie capul pe fiecare dintre ei. Poate ca ar treb