SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Adevarul e ca oamenii l-au ales fiindca le-a promis pod. Primarii dinainte promisesera drumuri, canalizare, dispensar si nu facusera nici unul nimic. Oamenilor le-a mai placut la el si ca era doctor. Scria chiar pe afisul electoral: doctor in neferoase. Ce s-au gindit ei, ca din ce ramine de la pod o sa construiasca si dispensar.
SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Adevărul e că oamenii l-au ales fiindcă le-a promis pod. Primarii dinainte promiseseră drumuri, canalizare, dispensar şi nu făcuseră nici unul nimic. Oamenilor le-a mai plăcut la el şi că era doctor. Scria chiar pe afişul electoral: doctor în neferoase. Ce s-au gîndit ei, că din ce rămîne de la pod o să construiască şi dispensar.
Om de cuvînt, noul primar a obţinut imediat finanţare de la Guvern. În definitiv, era unul de-ai lor. După vizita prefectului, doctor şi el cu diplomă în psihologia nevertebratelor, cumpărată direct de la producător, de la Chişinău, nu s-a mai îndoit nimeni c-o să se construiască podul. Şi, bineînţeles, dispensarul. S-a dat şi la televizor. Nu podul, că nu începuse încă lucrarea, ci primarul. Dacă-i numărăm, vedem că pînă aici sînt patru: primarul, prefectul, finanţistul de la Guvern, care a virat imediat banii în bancă, şi reporterul.
Al cincilea ar fi patronul firmei, care a livrat proiectul podului. Acesta l-a cumpărat ieftin, pentru uz personal, de pe internet, după ce podul peste fluviul Mississippi a fost gata, şi l-a vîndut, scump, în cîteva variante adaptate pentru uz public în România: podeţ, podişcă, punte, pasaj, viaduct, telegondolă, pasarelă şi pod. Şi a cîştigat bine, deoarece clienţilor cu doctorat le-a făcut reducere. Al şaselea a fost arhitectul, care a adaptat proiectul după un chef monstru la primărie, unde a fost invitat şi preşedintele consiliului judeţean, şeful pe linie de partid al pri